Revalideren

Ik heb wedstrijd snowboarden nooit serieus genomen, heb alleen voor de lol af en toe mee gereden. Vaak haalde ik het podium maar dit is de eerste winter dat ik een doel heb (volgende winter meerijden in de Freeride World Tour). Ik train dagelijks 3 tot 4 uur om fit te zijn in april, voor de laatste wedstrijd.

Maandag tot vrijdag fitness, dinsdag en donderdag fysiotherapie en het weekend zwemmen. Het fitness programma heb ik samen met mijn fysiotherapeut samengesteld, behalve voor het snowboarden wil ik ook fit worden voor het klimmen en wild water kajakken. Ik vind fitness super saai maar de gedachten aan snowboarden en de enorme watervallen die er in het voorjaar ontstaan als al deze sneeuw gaat smelten motiveert.

Mijn Collega Juan heeft zijn kruisband gescheurd, hij is meteen geopereerd. Na een kruisband operatie duurt het meestal 6 maanden voordat je weer 100% kan belasten. Mijn andere collega`s rijden wedstrijden. Christian rijdt morgen de beslissende wedstrijd in de Freeride World Tour in Fieberbrunn. Als hij goed eindigt is hij er volgend jaar weer bij, anders vliegt hij eruit. Alleen de beste zes rijders kunnen volgend jaar weer meerijden. Elmar filmt dubble cork 12 van Candide op reuze off piste kikkers Maar er komt elke dag een hoop bezoek dus het gezellig hier in huis.

This slideshow requires JavaScript.

Über Irian van Helfteren

Professional freerider, Sport teacher, Staatlicher Snowboardlehrer, Snowboardführer (sn guide) and Photographer.
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s