gebroken knie

Ik sta niet aan de start van de 4**** wedstrijd in Andora waar ik had moeten zijn.

Eergister heb ik mijn Tibia kop (scheenbeen) gebroken. Mijn knie is meteen geopereerd, twee schroeven houden mijn bot in vorm en ik ben hard aan het revalideren. Het duurt acht weken en als ik hard train duurt het zes weken is mij gezegd. Mijn doel is in vier weken weer te kunnen snowboarden. Vandaag kan ik al met 12 kilo op mijn been steunen in plaats van de 5 kilo die mij is voorgeschreven.

Het is gebeurd bij een frontsite bocht  in een kleine windlip met 1 meter diepe sneeuw, in plaats van een dikke spray vloog ik over de windlip, maximaal 2 meter ver en verdraaide mijn snowboard en lande als een opgedraaide tol. Ongelofelijk dat je met zo een klein valletje je been kan breken.

Maar eerlijk gezegd, is dit niet de eerste keer dat ik iets breek. Ik brak eens mijn linker pols en verbrijzelde eens beide polsen tegelijkertijd, ik heb mijn sleutelbeen gebroken, een duim een stuk tand, mijn linker rip en rechts drie ribben en nu mijn knie. Daarnaast een paar kneuzingen en ik had een zware oorontsteking in Brazilië en ik heb eens een virus in een wond in mijn linker knie meegenomen uit Indonesië waardoor ze bijna mijn been moesten amputeren.

Mijn doel nu is snel revalideren, eind maart weer fit zijn, meedoen aan filmfestival ‘powder to the people’ en 19 april rijd ik de laatste 4**** wedstrijd van dit jaar in Roldal, Noorwegen.

Ik sta nog 1e in de fwq ranking list (http://www.freerideworldtour.com/404.html ), maar heb nog een goed resultaat nodig. Namelijk de beste drie resultaten tellen en in de maand maart zijn de meeste wedstrijden. Ook al word het nu heel moeilijk, mijn doel is volgend jaar de FWT mee te rijden, ik ben er bijna.

De zon schhijnt en ik zit binnen met mijn bokaal (die gouden Steinbock) aan de muur….

This slideshow requires JavaScript.

Über Irian van Helfteren

Professional freerider, Sport teacher, Staatlicher Snowboardlehrer, Snowboardführer (sn guide) and Photographer.
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s