sporten gaat niet zonder risico

Over het nieuws van Prins Friso hoef ik jullie niks meer te vertellen. Ik wil over dit voorval niet veel kwijt, hierover is genoeg te vinden in het nieuws.Hoeveel veiligheidsmaatregelen je ook neemt, skien op of naast de piste is nooit geheel zonder risico’s.

Het is wel een feit dat steeds meer toeristen willen freeriden en dat is natuurlijk ook goed, want er is bijna niets mooier dan dat. Maar net als autorijden moet je het eerst leren en de verkeersregels kennen. De regels van de natuur zijn niet zo strikt als die van het verkeer dus moelijker in te schatten. Gidsen zijn opgeleid deze regels van de natuur zo goed als mogenlijk te kennen. Een rest risico blijft er natuurlijk, met autorijden ook.

Als ik met gasten aan het rijden ben neem ik max. 5% van het risico dat ik neem als ik zelf rijd.

Toch ook als ik voor mezelf board is alles doordacht. Maar ik ben elke dag van de winter in de off piste en accept het risico dat het met zich meebrengt. Freeriden is voor mij een belangrijk deel van mijn leven.

Ik denk niet dat het het waard is voor de toerist die een week of twee weken per jaar op vakantie gaat een groot risico te nemen. Zeker niet als deze niet eens weet welk risico hij eigenlijk neemt.

Laat de risico’s over aan die die ervoor getraind zijn, een stuntman weet welk risico hij neemt en hoe hij een klap moet opvangen.

Über Irian van Helfteren

Professional freerider, Sport teacher, Staatlicher Snowboardlehrer, Snowboardführer (sn guide) and Photographer.
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s