A Pictures

Dinsdag word ik om 22:00h opgebeld of ik niet een russisch koppel wil gidsen. Ik baalde ervan want woensdag zouden de eerste zonnenstralen uitkomen na een onophoudelijke sneeuwval. Maar soms moet er gewerkt worden voor het brood op de plank. Woensdag werde een super dag. Ze hadden allerbei maar 5 jaar ervaring maar wel 3 maanden per jaar, zij boarden en hij skien. Het was een uitdaging ze voldoening te geven want ze kwamen net van Charmonix en waren heliboarden in Kamschatka , Chili, Alaska en weet niet waar nog overal.

Na een dag met 6 lange onverspoorde afdalingen, van vlak tot zeer stijl terein met niet meer dan 20 minuten hiken waren ze maximaal voldaan. Volgende week komen ze weer en ga ik met ze heliboarden.

Donderdag, een van die dagen waar er niet veel van zijn. Verse sneeuw EN zon. Edo was er, de fotograaf die voor Snowboard Mag werkt. Samen met Timo en Sanne zijn we gaan shooten. Na een paar super vette beelden in de ochtendzon van Couloirs en een klifs in Rendl zijn we naar Zurs gereden waar de middagzon beter zijn werk doet. Na het eerste shot in Zurs verdween de middagzon achter de wolken.

Maar een idee had ik nog, een super dikke drop van een tunnel in een steile couloir ‘de Höltobel’  tussen rotsen van 30 meter hoog die eindicht op een waterval. Ik schat de drop op 15 meter en hij is nooit eerder is gesprongen! Deze mision spookte al jaren door mijn hoofd maar was meestal niet mogelijk vanwege te weinig of slechte sneeuwkwaliteit. Dit keer zag hij er te doen uit. Veni vidi vici, met de nodige inspectie ben ik hem gesprongen, Timo sprong na mij. Groot respect voor Timo, een legende die nog steeds zijn sprongetjes stickt.

De A foto’s komen in het Snowboard mag. Ik kan jullie wel wat foto’s en teksten van mij laten zien die afgelopen tijd in snowboardmagazines hebben gestaan op www.irianvanhelfteren.com

Vandaag was een epic and intensive day, geen enorme klifs, geen foto’s of filmmateriaal. Alleen onverspoorde threeruns boarden in onze ‘achtertuin’. Snel en speels rotaties van pillows (sneeuw op omgezaagde boomstammen) springen door open en dichte bossen…

Diese Diashow benötigt JavaScript.

Über Irian van Helfteren

Freeride Guiding, Freeride Camps, Snowboard Teacher, Avalanche Safety Training, Splitboard Touren.
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Schreiben Sie einen Kommentar

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Wechseln )

Verbinde mit %s